Nejlepší golfová destinace Středomoří je v Řecku

|

Golf se stal v poslední době pro spoustu lidí vášní. Hledají proto ideální místa, jak spojit pobyt na greenech s dovolenou, kterou si užije celá rodina. Jedním z nich je nesporně resort Costa Navarino, který zajišťuje spoustu skvělých aktivit. Je situovaný u pobřeží Jónského moře na jihozápadním Peloponésu v panenské přírodě, spojené s antickými mýty. Oblast Messinie se starobylými olivovníky se neustále rozvíjí a v současnosti je považována za top destinaci Středomoří.

Čtyři perfektní osmnáctky

Ke známým golfovým areálům The Bay Course a The Dunes Course přibyly v loňském roce  The Hills a International Olympic Academy Golf Course, první golfové hřiště Mezinárodní olympijské akademie. Design dvou nejnovějších projektoval José Mariá Olazábal, legenda Ryder Cupu. Aktuálně tak Costa Navarino zahrnuje v okruhu třinácti kilometrů čtyři nádherné golfové areály, kde se dá hrát téměř celoročně. Mezi jednotlivými golfovými areály i hotely je zajištěna bezplatná doprava shuttle busem včetně přepravy a úschovy golfových bagů.

Golfové hřiště The Dunes

Sport i relaxace

Nabídky nejrůznějších aktivit  v resortu Costa Navarino jsou  nepřeberné a málokterý návštěvník  si stihne všechno užít. Celodenní zábavu zajišťuje plážový klub s centrem vodních sportů, včetně potápění, jachtingu a plachtění. Nechybí ani wakeboard, vodní lyže nebo  paddleboarding. Příznivce bílého sportu nadchne příležitost využít kurty tenisového centra Mouratoglou se soukromými lekcemi špičkových trenérů. Cyklisty určitě příjemně překvapí skvělý výběr kvalitních kol k pronájmu. Ověřené trasy po okolní krajině zahrnují i fantastický záliv Voidokilia ve tvaru omegy, středověkou pevnost nebo lagunu Gialova, kde při troše štěstí uvidíte i růžové plameňáky. Ve špičkově vybavených fitness centrech si můžete zlepšit kondici a dopřát saunu. Je tu motorkářská dráha i basketbalové hřiště, kurty na squash a řada dalších možnosti sportovních aktivit. V neposlední řadě lze volný čas příjemně strávit také zkrášlujícími terapiemi nebo masážemi v exkluzivním lázeňském centru Anazoe spa.

Pláž u hotelu Westin.

Zábava pro děti

Pro ty nejmenší je úžasným lákadlem především nádherný vodní park se skluzavkami a dalšími vodními atrakcemi. Starším dětem se líbí programy mladých archeologů nebo zahradníků, kde se zábavnou formou dozví spoustu informací. Teenageři se se rozhodně nebudou nudit v klubu s bowlingem, karaoke, elektronikou a únikovými hrami.

Bazén hotelu Westin.

Úžasné hotely

Resort Costa Navarino, vybudovaný podél písečných zálivů v Messinii  s důrazem  na zachování místního rázu krajiny, do loňska tvořily dva sousední hotely – impozantní The Romanos v antickém stylu a oblíbený The Westin Resort, které se nachází v docházkové vzdálenosti od golfového hřiště Dunes Course. Zatímco Romanos je určený především pro klidnou relaxaci, Westin je více zaměřený na rodinnou dovolenou, proto se také v jeho areálu se nachází i aquapark a klubovna s nabídkou zábavy pro teenagery. Klienti mohou využívat vybavení a 14 restaurací obou sesterských hotelů, mezi nimiž se nachází náměstí ve stylu tradiční vesničky. Můžete si tu dát šálek tradiční řecké kávy uvařené v džezvě, pravý gyros v pitě nebo vynikající zmrzlinu.

Bazén hotelu W Navarino Waterfront

Novinka roku 2022 – W Navarino Waterfront

Na konci léta 2022 k těmto dvěma hotelům přibyl ještě W s vynikající polohou přímo u dlouhé písečné pláže. I jeho design byl inspirován tradiční architekturou tak, aby nenarušil krajinný ráz. Při jeho budování byly využity kameny a další materiál získaný během modelace nových golfových areálů. A znak W před vstupem do hotelu byl vytvořen ze starých rybářských loděk. To vše ve snaze o propojení s přírodou a životem místních obyvatel. Nový hotel chce nabídnout moderní trendy zážitkového cestování pro klienty s aktivním životním stylem. Hostují zde známí dýdžejové zajišťující celodenní atmosféru, konají se  pop-up happeningy i hudební a taneční večery v plážovém klubu Paralia, z něhož je kouzelný výhled na záliv Navarino. Akce mohou navštěvovat i klienti ubytovaní v ostatních hotelech resortu, doprava je zajišťována shuttle busem. Koncept W nabízí moderní ubytování v různých typech pokojů a apartmánů včetně  úžasných plážových vil se soukromými bazény. Snídaně mají jedinečný koncept inspirovaný návsí řecké vesnice, kde si můžete ráno zajít do pekárny pro čerstvé pečivo, posedět v kavárně anebo si vybrat na co máte chuť v lahůdkách s teplou i studenou kuchyní. Ve večerních hodinách se Culinary Square promění v taverny a restaurace s pestrou nabídkou čerstvě připravených specialit. Letos doplní W hotel nová Agora s  nabídkou atraktivního zboží. Nejen butikového oblečení, ale i řemeslných výrobků, přírodní kosmetiky a uměleckých děl.

Další rozvoj Costa Navarino

Od jara 2023 se stane součástí resortu i Mandarin Oriental, první zástupce tohoto prestižního hotelového řetězce v Řecku. Zajímavostí je, že byl navržen renomovanými řeckými architekty, kteří mají cit pro ráz krajiny a dokážou dokonale využít materiály, které se v této oblasti nachází.

Napsat komentář